Om Bergslagens Fight Club

Bergslagens Fight Club är en kampsportsförening som bildades den 3e februari 2023 på initiativ av Marcus Grimvakt. Marcus är också föreningens huvudtränare och har varit aktiv inom kampsport sedan han var 19 år gammal (född -89), huvudsakligen inom Muay Thai (thaiboxning) och traditionell boxning.

Föreningens Fokus och Framtidsvisioner

Idag inriktar sig Bergslagens Fight Club just på traditionell boxning. Namnet “Fight Club” valdes under bildandemötet för att i framtiden möjligtvis bredda föreningen inom flera kampsporter som t.ex BJJ, Muay Thai, Submission Wrestling och MMA.

Syfte och Målgrupp

Föreningen som utgår ifrån Kopparberg bildades för att skapa en möjlighet för invånarna att aktivera sig med en rolig och intensiv träningsform i alla åldrar. Utöver bättre hälsa bygger träningsformen självförtroende, gemenskap och lär ut självförsvar.

Föreningens Värderingar och Regler

Bergslagens Fight Club vill motverka eventuella fördomar om kampsport som en aggressiv och skadlig verksamhet. Föreningen tar starkt avstånd från våld som tar sig uttryck i civilsamhället. Medlemmar som testar sina förmågor utanför träningslokalen och tävlingssammanhang blir omedelbart uteslutna.

Hälsa och Säkerhet

Givetvis finns det risker för skador inom alla idrotter, men faktum är att boxning är rankad #11 på listan över kroppsskador för utövare inom idrott. Föreningens fokus ligger på bättre hälsa, personlig utveckling och skademinimering.